Cordarone 200 mg prospect

cordarone 200 mg prospect

Cordarone (amiodaronă), comprimate - prospect.


Prezentare farmaceutică: Comprimate conţinând amiodaronă clorhidr. 200 mg (flac. cu 30 buc.).

Acţiune terapeutică: Antiaritmic, micşorează frecvenţa sinusală, măreşte durata perioadei refractare şi întârzie conductibilitatea la nivelul atriului, nodului atrio-ventricular, ventriculului şi căilor accesorii - efectul se datoreşte, în principal, inhibării efluxului de K+, cu alungirea fazei a 3-a a potenţialului de acţiune; frânează influenţele alfa- şi beta-adrenergice; antianginos prin scăderea rezistenţei periferice şi deprimarea inimii, cu scăderea consecutivă a consumului de oxigen al miocardului.

Indicaţii: Aritmii ventriculare şi supraventriculare rezistente la alte tratamente - este avantajoasă îndeosebi pentru tratamentul de durată al tahicardiei ventriculare recurente şi în fibrilaţia atrială cu sindrom WPW; profilaxia crizelor în angina cronică stabilă şi angina vasospastică.

Mod de administrare: La început câte 1 comprimat (200 mg) de 3 ori/zi, 8-10 zile apoi întreţinere cu doza minimă activă - 1/2-2 comprimate o dată la 2 zile sau 5 zile succesiv în fiecare săptămână.

Reacţii adverse: Frecvent microdepozite pigmentare în cornee, obişnuit asimptomatice şi lent reversibile la oprirea medicaţiei; mai rar tulburări de vedere (reducerea acuităţii, halouri colorate strălucitoare), care impun micşorarea dozei sau oprirea administrării; ocazional fotosensibilizare (se evită expunerea la soare), disfuncţie tiroidiană, constipaţie, cefalee, parestezii, tremor; foarte rar necroză hepatocelulară, pneumopatie interstiţială sau fibroză pulmonară grave. Reacţiile adverse se datoresc obişnuit acumulării de doze toxice în condiţiile tratamentului prelungit (atenţie) - timpul de înjumătăţire al amiodaronei este de cca 25 de zile.

Contraindicaţii: Bradicardie sinusală, bloc sino-atrial, bloc atrioventricular, distiroidii, sarcină; prudenţă şi doze mici la cei cu antecedente tiroidiene personale sau familiale. Amiodarona modifică unele probe funcţionale tiroidiene (fixarea iodului radioactiv, PBI). Nu se asociază cu IMAO, beta-blocante adrenergice şi alte antiaritmice; prudenţă când se asociază cu digitalice (risc crescut de bradicardie şi bloc atrio-ventricular, creşterea concentraţiei plasmatice a digoxinei) şi cu anticoagulante cumarinice (risc crescut de hemoragii, este necesar controlul timpului Quick şi ajustarea dozei de anticoagulant).

Indicații Cordarone 200 mg, compr. diviz.:

Contraindicații:

Administrare Cordarone 200 mg, compr. diviz.:

CUM SE UTILIZEAZA ACEST MEDICAMENT? Comprimatele Cordarone 200 mg sunt divizabile, adica se pot rupe in jumatati. Comprimatele sunt inscriptionate pe una din fete cu un simbol "in forma de inima" de o parte a liniei de diviziune si cu numarul "200" de cealalta parte. Jumatatile de comprimat pot fi identificate dupa aceste simboluri (nu exista risc de confuzie).

Doze Doza uzuala difera foarte mult de la o persoana la alta. De obicei, doza recomandata este: -in tratamentul de atac, 3 comprimate Cordarone 200 mg (600 mg clorhidrat de amiodarona) pe zi, timp de 8 - 10 zile; -in tratamentul de intretinere, 1/2 comprimat pana la 2 comprimate Cordarone 200 mg pe zi (100 - 400 mg clorhidrat de amiodarona pe zi). in toate cazurile, trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului si sa nu modificati dozele fara sfatul medicului dumneavoastra. De asemenea, nu trebuie sa intrerupeti tratamentul fara recomandarea medicului.

Mod si cale de administrare Acest medicament se administreaza pe cale orala, inainte de masa, in timpul mesei sau intre mese. Proprietatile comprimatelor nu sunt afectate daca le sfaramati. Durata tratamentului Trebuie sa respectati cu strictete recomandarile medicului dumneavoastra.



No hay comentarios:

Publicar un comentario